Kategória Category: Živá hudba

Displaying služby from all locations.

Use the fields below to filter služby for a particular country, city, or state. Start by selecting the top most region, the other fields will be automatically updated to show available locations.

Use the Clear Filter button if you want to start over.

Živá hudba

Živá hudba

„Hudbe netreba rozumieť, zavše ju treba cítiť.“ Marcus Aurelius
Bluesense
Repertoár obsahuje jazzové štandardy (swing, ballad) a popové cover verzie (Sting, Adele, Norah Jones, Jamie Cullum,…). Bluesense je priam ideálne na spríjemnenie atmosféry v reštauráciách počas večere, lobby baroch, či ako doplnok programu firemných večierkov, svadieb, osláv.
Hodnotenie
Celé Slovensko
Zobraziť
Dominik Krpelan
Úlohu starejšieho, mladejšieho, či moderátora vášho svadobného dňa, beriem zodpovedne za každých okolností a budem sa snažiť zabezpečiť, čo najlepší a najkrajší priebeh vašej svadby a v neposlednom rade zabávať svadobných hostí. Verím, že na osobnom stretnutí Vás presvedčím o mojich organizačných kvalitách.
Hodnotenie
Celé Slovensko
Zobraziť
Hali Sax
Okrem ľudovej hudby hráva asi všetko najma: funky, house, pop, rock & roll a k mladomanželsko-rodičovskému tancu, párovým tancom pre hostí prípadne popolnnočný tanec aj výber slaďákových piesní so saxofónom. Taktiež jazz na počúvanie ku večeri, rauty alebo ku krájaniu torty.
Hodnotenie
Žilinský kraj
Zobraziť
Kapela Padak
Veľmi radi spolupracujeme s publikom a vždy sa snažíme o to, aby sa zabavili naozaj všetci, a preto do našich vystúpení vkladáme 100 % našej energie, nadšenia a vytvárame tak živú a veselú atmosféru, ktorá zanecháva pozitívne dojmy.
Hodnotenie
Prešovský kraj
Zobraziť
Ľudová hudba Muzikanci Raslavicke
Repertoár muziky tvorí niekoľko desiatok evergreenov a taktiež aj autorských piesní. Na svojom konte máme 3 profilové CD „A tam dolu za jarečkom“, „Ket sebe zaśpivam“ a „Na Šarišu češko, aľe i veśelo“. Taktiež sme nahrali niekoľko CD nosičov pre rôzne folklórne spevácke skupiny z východného Slovenska.
Hodnotenie
Prešovský kraj
Zobraziť
Martin Guček saxofonista
Potrebujete profesionálneho saxofonistu na Vašu svadbu? Ak hľadáte niečo nadčasové a netradičné, práve nádherný zvuk saxofónu bude pre vás tou najlepšou voľbou pre akýkoľvek druh podujatia. Mojim originálnym vystúpením, získate príjemnú atmosféru aj skvelú náladu, ktorá Vám zanechá nezabudnuteľné spomienky na dlhú dobu.
Hodnotenie
Celé Slovensko
Zobraziť
Paper moon trio
„Toto dámske zoskupenie vzniklo v roku 2013. Jeho interpretky sú Kristína Uhliková/Juliana Šeregiová (husle, spev), Barbora Medeková (ukulele, spev) a Andrea Kruzliaková (gitara, spev) sa vsšk stretli už v roku 2009, kedy spolu začali účinkovať v Hot Jazzovom orchestri Bratislava Hot Serenaders. Vo výnimočnom kolektíve špecializovaných interpretov tzv. “starého jazzu” si osvojili originálnu techniku spievania a
práve tá je nosným pilierom ich autentického prevedenia piesní z dvadsiatych až štyridsiatych rokov minulého storočia, ktoré tvoria repertoár Paper Moon Tria.
Hodnotenie
Bratislavský kraj
Zobraziť
Pianista Lacko
Som klavirista s bohatými skúsenosťami, ktorý prinesie na Váš event, svadbu, firemnú alebo rodinnú oslavu žiadanú kombináciu modernej populárnej hudby a rôznych známych retro hitov. Študoval som na konzervatóriu, toho času pokračujem v štúdiu na Katedre hudby UKF v Nitre a pôsobím ako učiteľ a korepetítor na ZUŠ a konzervatóriu.
Hodnotenie
Nitriansky kraj
Zobraziť
Sláčiková hudba Little Cello
Každá svadba je výnimočná a má svoju jedinečnú atmosféru. My v Little Cello našou hudbou k takejto krásnej atmosfére s radosťou prispejeme! Váš obrad doplníme sprievodom sláčikovej hudby, spríjemníme chvíle svadobnej večere, či prvého tanca.
Hodnotenie
Celé Slovensko
Zobraziť
Svadba je jedinečným okamihom v živote, kedy sa láskyplne spájajú dvaja ľudia, ktorí chcú svoju lásku spečatiť. No a samozrejme, každý detail tohto nádherného dňa by mal vytvárať nezabudnuteľnú atmosféru. O to sa samozrejme musí postarať aj svadobný moderátor, o zdokumentovanie zas fotograf alebo kameraman no a o nezabudnuteľnú zábavu samotný DJ alebo skvelá živá kapela na svadbu.
Medzi jedny z najdôležitejších prvkov patrí hudba, pretože jej tóny či melódia dokážu prebudiť emócie, zdvihnúť náladu a ešte viac zintenzívniť túto špeciálnu udalosť. Výber medzi DJom a živou hudbou/kapelou na svadbu je rozhodnutím, ktoré ovplyvní atmosféru svadby, a v tomto článku vám prezradíme, prečo je kapela na svadbu výbornou voľbou a ako správne vybrať modernú alebo ľudovú kapelu.

Rozdiel medzi DJom a živou hudbou/kapelou na svadbu

Pri výbere hudobného žánru alebo doprovodu na svadbu sa často stáva, že páry váhajú medzi DJom a kapelou na svadbu. DJ a hudobná skupina majú svoje vlastné výhody a nevýhody. DJ je schopný prehrať široké spektrum skladieb a ľahko prispôsobiť hudobný repertoár podľa požiadaviek. To samozrejme platí aj o rôznych štýloch, pretože počas hrania sa to môže meniť. Môže striedať moderné pesničky so starými klasikami a podobne. No na druhej strane živá kapela pridáva na svadbe oveľa väčšiu autenticitu a nezameniteľný zvuk. Je to okrem iného aj veľmi dobrým zážitkom, ktorý sa vryje do pamäti všetkých hostí, ktorí sa zúčastnia na svadbe.
Rozdiel medzi hudobnou skupinou na svadbu a DJom spočíva aj v tom, že živá hudba je interaktívnejšia. Hudobníci môžu reagovať na náladu publika, viac ho do svojho vystúpenia začleniť a tiež môžu prispôsobiť svoje jedinečné vystúpenie priamo na mieste. Dj, naopak, predstavuje viac statickú možnosť, hoci s modernou technológiou môže taktiež vytvárať dynamickú atmosféru.
Ale pokiaľ hľadáte na svoju svadbu jedinečný zvuk a autenticitu, kapela na svadbu je neodolateľnou voľbou. Ešte viac, pokiaľ máte nejaký svoj obľúbený hudobný žáner, ktorý chcete, aby sa niesol celým svadobným večerom. No a pokiaľ chcete ľudovú hudbu na svadbe, nie je nič lepšie, ako si zavolať ľudovú kapelu na svadbu, ktorá má vo svojom repertoári klasiky, ktoré pozná nejeden človek. Myslite však aj na to, že pokiaľ máte svadobné miesto príliš malé, bude možno horšie dostať tam živú svadobnú kapelu, ktorá si tam potrebuje zobrať so sebou všetky možné inštrumenty.

Prečo je dobré vybrať si na svadbu živú hudbu?

No ako sme vám už tak jemne načrtli, živá svadobná kapela prináša do týchto jedinečných chvíľ nezameniteľnú atmosféru. Hudobníci z hudobnej kapely dokážu prispôsobiť svoj repertoár priamo podľa nálady a reakcií hostí, čím vytvárajú autentický zážitok.
Okrem toho kapela dodáva svadbe dynamiku a energiu, ktorá neustále kolíše s priebehom udalostí. Hudobníci dokážu prispôsobiť hlasitosť a tempo podľa toho, či je na programe tanec, romantický moment alebo veselá zábava. Výber živej hudby je teda investíciou do atmosféry, ktorá zanecháva skvelý dojem nielen na novomanželoch, ale aj na všetkých prítomných.
Hudobné skupiny tiež majú schopnosť prispôsobiť skladby na svadbe tak, aby sa dokonale hodili do atmosféry vášho výnimočného dňa. Môžu vám zahrať vaše obľúbené pesničky v cover verziách, prípadne ich zahrať v akustickej verzii alebo v štýle, ktorý bude ladiť s celkovou náladou svadby. Moderným a veľmi žiadaným trendom sú rôzne inštrumentálne covery populárnych pesničiek.

Ako si vybrať dobrú kapelu na svadbu?

No a ako si vybrať kapelu na svadbu? Ak nepoznáte žiadne hudobné kapely, ktoré chodia hrávať na svadbu nevadí. Na našom portáli Príbeh svadby, si môžete vybrať z viacerých hudobných kapiel aj podľa kraja a miesta kde pôsobia.
Pri samotnom výbere kapely na svadbu je potrebné zvážiť niekoľko dôležitých faktorov. Prvým krokom je, aby ste si určili hudobný štýl, ktorý si želáte počas svojho dňa hrať. Či už preferujete klasiku, jazz, pop, rock alebo iný hudobný žáner, podstatné tu je, aby mala kapela skúsenosti s daným štýlom a vedela ho preniesť do vášho svadobného kontextu.
Ďalším dôležitým kritériom, na ktoré musíte pri výbere kapely na svadbu pozerať, je ich skúsenosť a profesionalita. Overte si referencie, prezrite si ich predchádzajúce vystúpenia alebo sa pýtajte priamo, či niekto nepozná ľudí, ktorí s danou kapelou na svadbe mali skúsenosti. Dôležité je, aby sa kapela bola schopná prispôsobiť špecifickým požiadavkám a zabezpečiť plynulý priebeh hudobných častí svadobnej zábavy.
Ďalším veľmi dôležitým faktorom pri výbere živej hudby na svadbu je aj cena, za ktorú vám kapela na vašej svadbe zahrá. Preto si vopred veľmi dobre zvážte, aký rozpočet budete mať na kapelu k dispozícii. Pretože cena kapely na svadbu sa môže vyšplhať až na 800 eur, samozrejme, niektoré kapely stoja viac a iné zas menej.
Rovnako dôležitým aspektom je komunikácia s kapelou. Prejednajte s nimi váš hudobný výber, osobitné požiadavky a zvážte, či kapela dokáže prispôsobiť svoj repertoár tak, aby zodpovedal vašim predstavám. Schopnosť komunikovať s hudobníkmi je kľúčová pre to, aby ste dosiahli čo najlepší výsledok a zážitok. No a ak sa už na všetkom dohodnete, tak hotovo, je to vybavené. Už sa stačí len zabávať!
Výber živej hudby na svadbu je investíciou do jedinečnej atmosféry a nezabudnuteľného zážitku pre vás a vašich hostí. Správna kapela dokáže dotvoriť tú najlepšiu atmosféru a nezabudnuteľnú zábavu. Pri výbere nezabudnite na dôležité kritériá ako štýl hudby, skúsenosti kapely, komunikáciu a schopnosť prispôsobiť sa vašim predstavám. No a pokiaľ vám ešte chýbajú nejaké ďalšie veci, ktoré na svadbe chýbať nesmú, pozrite si našu ponuku, ktorá vám môže pomôcť s výberom výzdoby, cateringu, svadobnej torty, svadobných šiat a mnohých ďalších dôležitých vecí.